Een digitale tachograaf; het perfecte track en trace systeem

Waarom een Digitale Tachograaf het perfecte track en trace systeem is.

Als wagenparkbeheerder heeft u waarschijnlijk veel verschillende voertuigen en chauffeurs onder zich. Doordat zowel voertuig als persoon zich op verschillende locaties bevinden kan het een tijdrovende klus zijn om alle gegevens uit te lezen. Dit process kan vereenvoudigd worden, met behulp van onze digitale tachograaf. Dit is in principe een track en trace auto systeem, waarmee u op afstand verschillende up to date informatie van al uw voertuigen en chauffeurs te zien krijgt. Wij vertellen u graag meer over dit handige geautomatiseerde systeem!

 

Wat is een digitale tachograaf

U bent verplicht om een digitale tachograaf te gebruiken als u in het bezit bent van grote voertuigen die mensen of goederen vervoeren. Het is een apparaat dat aan de versnellingsbak van het voertuig wordt aangesloten. Ieder voertuig heeft dus zijn eigen tachograaf. Iedere bestuurder heeft een persoonlijke Driver ID die hij met de tachograaf kan koppelen. Zo weet u meteen wanneer welke bestuurder in een bepaald voertuig heeft gereden. 

Er zijn echter een aantal voertuigen die geen digitale tachograaf nodig hebben:

  • Voertuigen die niet harder kunnen dan 40 km/u

  • Voertuigen die ouder zijn dan 25 jaar

  • Noodhulpvoertuigen, zoals een politiewagen, ambulance of brandweerwagen

  • Pechdienst voertuigen

  • Niet-commerciële voertuigen, met een gewicht lichter dan 7,5 ton

Vallen één of meerdere wagens onder deze categorie? Dan bent u niet verplicht om een digitale tachograaf te installeren.

 

Gegevens uitlezen op afstand

Het unieke van een digitale tachograaf van Verizon Connect is dat het gehele process geautomatiseerd wordt. Normaal kost het uitlezen van gegevens veel tijd, omdat de gegevens van de voertuigen en bestuurders pas op locatie uitgelezen kunnen worden. Met behulp van een digitale tachograaf kunnen gegevens op elk moment, waar het voertuig zich ook bevindt uitgelezen worden. Dit bespaard tijd en u bent uiteraard ook op de hoogte van up to date informatie, zoals de exacte locatie van het voertuig en het aantal gereden uren van de chauffeur. 

Het uitlezen gaat bovendien gemakkelijk en snel! U hoeft alleen maar in te loggen in uw online fleet management software en daar kunt u alle data van alle chauffeurs zien. De data is volledig up to date, dus u weet precies hoeveel uur uw chauffeurs al gereden hebben en of ze eventueel nog uren over hebben voor een nieuwe opdracht. Op deze manier verloopt het gehele process vloeiender en kunt u nog makkelijker en sneller uw opdrachten verdelen tussen de verschillende chauffeurs. 

 

Makkelijk aan de wetgeving voldoen

Volgens de EU wetgeving mag een chauffeur niet meer dan 56 uur per week en niet meer dan negentig uur per twee weken rijden. Het maximaal aantal rij-uren per dag is 9 uur, met een uitzondering op 2 dagen, waarop een chauffeur 10 uur mag rijden. 

Ook zijn er bepaalde rustmomenten die wettelijke bepaald zijn. Alle chauffeurs zijn verplicht om na elke vierenhalf uur rijden minimaal 45 minuten pauze te nemen, zodat ze weer oplettend de weg op kunnen. 

Met behulp van de digitale tachograaf van Verizon Connect is het mogelijk om een melding te ontvangen wanneer een chauffeur zijn rijuren heeft overschreden. Op die manier kunt u de wettelijke rij-uren nog makkelijker bijhouden. 

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven