Let op je gezondheid

Het is belangrijk dat je kat flexibel, lenig en gezond is en dit ook blijft. Daarom is de kattenvoeding ook erg belangrijk, dit bepaalt onder andere of alles goed werkt in het lichaam van de kat. Er zijn verschillende soorten kattenvoeding verkrijgbaar. Na een tijdje kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig kan een dierenarts, medewerker in een dierenwinkel of een specialist op het gebied van kattenvoeding hier altijd advies over geven. Goede kattenvoeding zorgt ervoor dat de ogen van de kat goed werken en dat de kat genoeg energie heeft om de dag door te komen.

Even tussendoor

Op het internet en in verschillende winkels, zoals de dierenwinkel of zelfs de supermarkt kan je snacks voor je kat vinden. Er zijn verschillende soorten kattenvoeding die kattensnacks in hun assortiment hebben. Een kattensnack kan prima samen met de rest van de kattenvoeding en kan zeker een keertje tussendoor gegeven worden. Gewoon, omdat het mag. Er zijn verschillende soorten kattensnacks met bijvoorbeeld zalm, tonijn of met kattenkruid. Een echte verwennerij!

Op dieet

Soms kan een kat last hebben van zijn gewrichten, maag of darmen. Het kan ook voorkomen dat een kat overgewicht heeft. Er bestaat speciale dieetvoeding voor de kat, zodat dit licht verteerbaar is voor de kat. Dit valt dan ook niet zwaar op de maag en/of darmen. Er zijn merken die speciale lijnen hebben binnen hun kattenvoeding voor de kat, zodat er een heerlijke smaak uitgekozen kan worden voor de kat. Dieetvoeding komt zowel in droogvoer als in natvoer voor, dus je hoeft geen afscheid te nemen van een soort voeding.

Verschillende soorten voeding

Niet elke kat is hetzelfde, daarom zijn er dus ook verschillende soorten kattenvoeding beschikbaar. Je kan dan denken aan: dieetvoeding, gebalanceerde voeding, biologische voeding, droogvoer, natvoer of snacks. Zo is er genoeg keuze voor jouw kat. Als je kattenvoeding wilt kopen, kijk dan naar welk ras je kat is, hoe oud je kat is en hoe zwaar je kat is. Met deze factoren kan je al veel soorten voeding elimineren. Als je kat speciale voeding nodig heeft, zoals dieetvoeding, dan kom je vaak op maar een paar lijnen van beperkte merken uit. Kan jouw kat (bijna) alles eten? Dan is het meestal een kwestie van uitproberen. Het is aan te raden om reviews te lezen op websites van de producten. Wat zeggen andere mensen over dit product en beviel het de kat ook? Zijn er mensen in jouw omgeving die een kat hebben, welke kattenvoeding kopen zij?

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven