Een traplift aanschaffen en in kosten besparen doe je zo!

De totaalprijs van het plaatsen van een traplift kan best hoog uitvallen. Traplift prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de sterkte van de motor die nodig is en de rails die op maat gemaakt moet worden. Dit hoge bedrag wil echt niet iedereen zomaar neertellen. Vooral niet wanneer je de traplift gebruikt als tijdelijk hulpmiddel. Bijvoorbeeld omdat je je been hebt gebroken of op de een of andere manier tijdelijk ernstig gehandicapt bent. Máár een lift is wel noodzakelijk om de bovenverdieping van je huis te kunnen blijven bereiken. Zeker wanneer je zelfstandig woont!

Om dit probleem op te lossen zou er een tweedehands huislift aangeschaft kunnen worden. Dit scheelt jou misschien wel meer dan de helft in prijs! Trapliften zijn vaak sterk en robuust gebouwd. Dit zorgt ervoor dat ze prima meerdere rondes meekunnen. Zo maak jij met plezier gebruik van een traplift van hoge kwaliteit zonder diep in je buidel te hoeven tasten. Ook is het mogelijk om met wat maatwerk de traplift aan te passen, zodat deze perfect aansluit op jouw huis. Denk aan je portemonnee en schaf een tweedehands huislift aan!

Een tweedehands huislift huren

Ook is het mogelijk om tweedehands trapliften te huren. Erg handig wanneer je hem alleen tijdelijk nodig hebt. Een traplift huren doe je al vanaf 70 euro per maand. Het onderhoud en de service zitten bij dit bedrag inbegrepen. De kosten voor het installeren en op maat laten maken, worden bepaald na het plaatsen van je traplift. Hier kan door de experts van tevoren een inschatting van worden gemaakt, zodat jij weet waar je aan toe bent. Vraag online vrijblijvend een offerte aan.

Traplift subsidie aanvragen

Als laatste kun je kijken of je recht hebt op een vergoeding voor je traplift van de Overheid. Je hebt ook nog steeds recht op deze subsidie wanneer je graag een tweedehands traplift zou willen aanschaffen. Zo krijg je onder een aantal voorwaarden de kostprijs van de traplift voor de helft teruggestort wanneer je boven de 65 jaar oud bent. Soms ben jij met een tweedehands exemplaar al zo goedkoop uit dat dit goedkoper is dan wanneer je gebruik maakt van de subsidie huislift. Ook wanneer je een erkende handicap hebt, maak je kans op een vergoeding van je lift. Deze zou dan vergoed worden vanuit het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Ook betaalt het VAPH elk jaar een onderhoudsbeurt voor je terug. Bovengenoemde opties gaan over vergoedingen vanuit de Overheid. Kijk op de website van de gemeente waar jij woont of je ook nog gebruik kunt maken van de gemeentelijke subsidies!

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven