Waar kun je cryptomunten aanschaffen?

Je kan tegenwoordig niet meer om cryptomunten heen. Je hoort dagelijks nieuws over verschillende cryptomunten, ziet reclame van handelsplatformen op het internet en de televisie, maar ook is het bij steeds meer (web)winkels mogelijk om met verschillende cryptomunten te betalen. Als je dus ook cryptomunten wilt aanschaffen om te verhandelen of om gewoon een aankoop te doen bij een webwinkel, is het erg handig dat je weet waar je cryptomunten het beste kan aanschaffen. Het kopen van cryptomunten lijkt zeer ingewikkeld, maar in werkelijkheid is dat het niet. Waar je cryptomunten het beste kan kopen, vind je dan ook in dit artikel.

 

Crypto ‘ATM’

In verschillende steden in Nederland, zoals in Arnhem, zijn er zogenaamde crypto ATM’s te vinden. Dit zijn pinautomaten waar je contant geld kan omwisselen in cryptomunten, maar ook cryptomunten kan inwisselen voor contact geld. Helaas zijn er maar weinig van deze ATM’s te vinden in Nederland, maar de verwachting is dat daar in de toekomst wel verandering in gebracht gaat worden. Eén van de nadelen van het kopen en verkopen van cryptomunten via een crypto ATM, is dat je vaak hoge transactiekosten betaalt en dat kan erg nadelig zijn. Het kopen van cryptomunten via een crypto ATM wordt daarom in veel gevallen afgeraden. 

 

Registreer je op een handelsplatform 

Wil je de deur niet uitgaan en binnen enkele minuten al je eerste cryptomunten gekocht hebben? Dan is het verstandig om je te registreren bij een handelsplatform. Het is erg belangrijk om je bij een Nederlands handelsplatform, zoals Bitvavo, te registreren aangezien zij voldoen aan de Nederlandse en Europese wetgeving omtrent cryptomunten. Houd er rekening mee dat als je in Nederland Bitcoin kopen wilt, je je altijd moet kunnen legitimeren en vaak ook een bankafschrift moet indienen. Dit kan je in de meeste gevallen gewoon doen via een handelsplatform en je gegevens worden dan ook automatisch goedgekeurd!

 

Vraag een crypto creditcard 

Steeds meer handelsplatformen bieden de mogelijkheid aan om een VISA of Mastercard creditcard aan te vragen. Dit is een prepaid creditcard en je kunt dus geen geld uitgeven dat je niet hebt. Het voordeel van deze creditcards, is dat je zo’n creditcard in heel veel gevallen kan opwaarderen met iDeal en daar vervolgens verschillende cryptomunten zoals Fantom mee kan kopen. Houd er rekening mee dat je altijd transactiekosten moet betalen als je gebruik maakt van zo’n creditcard.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven