Alles voor een betoverende bruiloft

Voor velen een van de mooiste dagen van hun leven, de dag van hun bruiloft. De een droomt al van jongs af aan van een sprookjesachtige bruiloft met een grootse aanpak, de ander houdt het liever klein en intiem. Hoe dan ook, het is belangrijk om van deze dag een waanzinnige ervaring te maken. Na het aanzoek breekt een leuke tijd aan waarin je samen fantaseert over hoe de huwelijksdag eruit zal zien en hoe jullie die het allerliefst willen vieren. Je organiseert niet elke dag een bruiloft en moet opeens stil staan bij allerlei dingen die je moet gaan regelen: de stijl, locatie, gastenlijst, droomjurk, aankleding van de locatie, ga zo maar door. Om je een beetje op weg te helpen lees je hier meer over hoe je jouw dag er een maakt om nog jarenlang bij weg te dromen.

Datum en planning

First things first, de datum voor de grote dag moet worden vastgesteld. Wil je graag trouwen in een bepaald seizoen of hou je vast aan een bepaalde datum? Bijvoorbeeld de dag dat jullie verkering kregen of jullie geluksgetal. Houd er ook rekening mee dat een bruiloft op zaterdag duurder is en dat trouwen in de wintermaanden voordeliger kan zijn. Ook de planning hoeft echt niet meer aan een standaard format te voldoen. Wil je pas na het diner de ceremonie laten plaatsvinden? Gewoon doen! Wil je niet dat een hele rij mensen staat te wachten om jullie te feliciteren, laat iedereen dan gewoon plaatsnemen en ga zelf bij hen langs voor een praatje. Tegenwoordig kan (bijna) alles.

Thema en stijl

Het is belangrijk om een bepaalde stijl aan te houden voor de bruiloft. Wil je het groots aanpakken of intiem houden, wil je lekker dicht bij huis zijn of naar het buitenland gaan? Als je wilt kun je de bruiloft ook een thema geven. Maak samen een moodboard om de sfeer van de bruiloft te bepalen. Zo heb je een duidelijk beeld en kan je makkelijker keuzes maken tijdens de verdere organisatie. Het is aan te raden om het thema ook duidelijk terug te laten komen op de uitnodiging, zo zijn je gasten ook goed op de hoogte. Wil je dat je gasten zich aan een bepaalde dresscode houden, probeer dit dan eenvoudig te houden.

Shoppen

Eenmaal duidelijk hoe de bruiloft er in grote lijnen uit komt te zien is het tijd om op zoek te gaan naar een trouwfotograaf, de bruidstaart, bloemen, en last but not least: jullie outfits. De zoektocht naar de perfecte trouwjurk en het trouwpak man is gestart. Belangrijk is om geen overhaaste beslissingen te nemen en verschillende outfits uit te proberen. Blijf je bij de vijfde jurk nog steeds met je gedachten hangen aan de eerste jurk, dan is de keuze gemaakt. Misschien nog wel het allerbelangrijkst is om te genieten, zowel van de voorbereiding als van de grote dag zelf.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven