Waarom het beter is om een audicien aan huis te laten komen

Voor sommigen mensen is het ouder worden een lastig proces. Het kan heel confronterend zijn om te merken dat je lichaam niet meer werkt als voorheen. Een bekend voorbeeld hiervan is het minder goed zien, maar ook minder goed horen. In het begin is dit niet echt merkbaar omdat het lichaam en de verwerking van prikkels zich automatisch aanpast, totdat mensen tegen je beginnen te praten en je merkt dat je eigenlijk maar de helft meekrijgt van wat er gezegd wordt. Tegen de tijd dat het tijd is voor een gehoorapparaat, kan het een extra grote stap zijn om naar de audicien te gaan. Een audicien aan huis is daar een hele fijne oplossing voor.

Vertrouwd

In eigen huis voelt het vaak het meest veilig zoiets te doen. Het is minder confronterend, je hoeft namelijk niet helemaal naar de winkel en mensen te zien. Voor ouderen zeker is het huis een hele warme en vertrouwde omgeving waardoor het minder moeilijk is om die stap te maken. Als je naar een winkel toe moet dan is de drempel hoger, namelijk je gaat er heen zonder gehoorapparaat, en je komt terug mét. En dit kan veel impact hebben op iemands gemoedstoestand. Opeens hoor je het verschil en dat kost tijd om te verwerken. Vanuit huis kan dit stapje voor stapje, een proces wat je zelf kan reguleren.

Persoonlijker

Wanneer een audicien aan huis komt is het veel persoonlijker dan wanneer je in een winkel de test doen. Met een audicien aan huis kan je langduriger contact hebben en staat de afspraak niet in teken van zo snel mogelijk alles doen. Het nadeel van een winkel is het aantal mensen dat ook een afspraak heeft staan, en daar ben je onbewust toch mee bezig waardoor het bezoek als minder plezierig wordt ervaren. Wanneer iemand aan huis een test doet, ben je rustiger, weet je beter wat er gebeurd en het gevoel van controle is veel sterker aanwezig waardoor het minder confronterend kan voelen.

Minder prikkels

En als laatst is een ander groot voordeel de hoeveelheid aan prikkels die je binnenkrijgt, een stuk minder dan wanneer je naar de winkel gaat. Je moet vaak een drukke winkelstraat door, nog naar huis, dan kan het net nieuw hebben van een gehoorapparaat heel overweldigend zijn terwijl je vanuit huis de stappen kan maken die voor jezelf goed voelen. Dat betekent ook dat je langzaam kan wennen aan de verandering en hem dus ook sneller kan omarmen.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven